Solliciteren Log in

Maintec is de beste plek voor vaklieden en leerlingen om banen
in de te vinden.

Coronavirus: maatregelen en de meest gestelde vragen

Het coronavirus heeft inmiddels een grote invloed op onze maatschappij. De effecten zijn duidelijk merkbaar in ons dagelijks leven, maar zeker ook binnen ons werk. De overheid heeft verschillende maatregelen genomen en bij Maintec nemen we deze maatregelen uiterst serieus. Onze medewerkers werken dan ook zo veel mogelijk thuis, maar we staan onverminderd klaar voor vakspecialisten en opdrachtgevers.

We willen iedereen bedanken die zich ook in deze tijd voor onze klanten en ons inzet. Zonder jou kunnen de belangrijke sectoren niet door blijven draaien. Samen zorgen we ervoor dat we veilig door kunnen blijven werken onder de richtlijnen van het RIVM. Ben je nog op zoek naar een mooie uitdaging binnen de techniek, dan helpen we je uiteraard graag.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan of al werkt via Maintec Bikeflex, we begrijpen dat je wellicht vragen hebt of je soms zorgen maakt. Om die reden hebben wij hieronder de meest gestelde vragen genoteerd en beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen of met jouw contactpersoon bij een van onze vestigingen.

FAQ

Van al onze vakspecialisten vragen wij om naast de RIVM-maatregelen, ook de regels van de opdrachtgevers te volgen. Aarzel niet de opdrachtgever te vragen waaruit deze regels bestaan als dat niet helemaal duidelijk is, veiligheid voor alles! Indien er aanvullende vragen zijn, staat jouw vaste contactpersoon bij Maintec Bikeflex voor je klaar.

Natuurlijk kun je nog gewoon bij ons solliciteren! Dit gaat eenvoudig via onze website. Vervolgens zal een van onze collega's per e-mail of telefonisch contact met je opnemen. Gesprekken worden gewoon op ons kantoor gevoerd. Natuurlijk worden de gesprekken met de aangepaste maatregelen uitgevoerd. Heb je hier meer vragen over? Stel ze dan gerust.

We begrijpen dat jij je wellicht zorgen maakt om jouw baan. Wij doen uiteraard ons uiterste best om onze vakspecialisten te verzekeren van werk. Wanneer een opdracht afloopt, en er geen nieuwe opdracht bij jouw huidige opdrachtgever is, zullen wij altijd actief met je meekijken naar nieuwe mogelijkheden. Een succesvolle nieuwe plaatsing kunnen we echter helaas niet garanderen. Als gevolg van Corona zijn er nu eenmaal minder banen beschikbaar.

Uitbetaling of doorbetaling bij minder werk is afhankelijk van het soort contract dat je hebt. Je contactpersoon kan je hier meer over vertellen.

Als je alleen verkouden bent en milde klachten hebt als een hoest of een loopneus, maar geen verhoging, mag je niet naar je werk. Je hoeft je dan niet ziek te melden. Wel moet je dit melden bij jouw leidinggevende bij de opdrachtgever en jouw contacpersoon binnen Maintec Bikeflex.

Afhankelijk van het soort contract dat je hebt, heb je wel of geen recht op doorbetaling van je uren. Neem hiervoor contact op met jouw contactpersoon.

Als je ziek bent, kun je niet werken. Je moet je dan ziekmelden zoals dat normaal ook zou gaan. Je laat dit dus zo snel mogelijk telefonisch weten bij jouw contactpersoon bij Maintec Bikeflex en bij jouw leidinggevende bij de opdrachtgever.

Heb je een fase 1-2 overeenkomst met uitzendbeding dan ontvang je standaard wachtdagcompensatie en heb je 2 wachtdagen bij ziekte. Vanaf de 3e ziektedag heb je recht op ziektegeld betaling ter hoogte van 90% van jouw dagloon. Heb je een bepaalde tijdsovereenkomst dan ontvang je geen wachtdagcompensatie en heb je 1 wachtdag bij ziekte. Vanaf de 2e ziektedag heb je recht op ziektegeld betaling ter hoogte van 90% van jouw dagloon. Meld je jezelf niet de 1e dag direct ziek dan gaat jouw wachtdag pas in op de dag dat je je ziekmeldt.

Let op: de uitkering van ziekte-uren kan langer duren, omdat deze via onze arbodienstverlener verloopt. We proberen uiteraard wel deze betalingen zo snel mogelijk te laten plaatsvinden.

De NOW is een steunmaatregel vanuit de overheid waarbij de werkgever mogelijk een compensatie voor een deel van de loonkosten kan ontvangen zodat zo veel mogelijk werknemers kunnen worden doorbetaald. Ook uitzendbureaus kunnen hier gebruik van maken. Wel is het zo dat de NOW alleen wordt uitgekeerd, indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Vooralsnog is het onzeker of Maintec in aanmerking komt voor NOW. Daarom kan Maintec voorlopig helaas ook niet de baanzekerheid bieden die de NOW nastreeft.

Indien Maintec alsnog gebruik kan maken van deze regeling, zullen ook niet alle loonkosten vergoed worden. De vergoeding bedraagt alleen 90% van de loonkosten als er 100% omzetverlies is. Dat is natuurlijk (gelukkig) niet het geval bij Maintec. Daarnaast worden niet alle sociale lasten vergoed.

Er zijn dus geen garanties op NOW. Wij blijven ons inzetten om de behoeftes van klanten en specialisten maximaal in te vullen!